Author Archive

Op weg naar het WK Veteranen te Olbia

Nog enkele weken te gaan tot onze afreis. In de vakantieperiode hebben we stevig doorgewerkt. Circuit, kracht en uithouding werden op de proef gesteld en de conditie aangescherpt. De laatste overtollige kilo’s worden stilaan afgevoerd onder de vorm van nog meer zweet. Maar we zullen er staan en onze uiterste best doen een knalprestatie neer te zetten.

Wie doet er mee:

Pierre en Tim #buitentraining

 • Pierre Methot, in actie op zaterdag 30 september, -90kg M9
  • In Amsterdam en Parijs net dat tikkeltje te kort geschoten en telkens juist naast die medaille gegrepen.
  • Nu gaat deze kranige zeventigjarige tot het uiterste en is dat podium een realistisch doel.
  • BK -90kg

 

Tim

 

 • Tim Pedus, in actie op zondag 1 oktober, -100kg M3
  • Regerend Europees kampioen én ex topper van de nationale ploeg.
  • Onze trainingsbeul die ons sterker en beter maakt ook al moeten we op onze tanden bijten en blijven doorzetten.

 

 

Lieve en Yara

 • Lieve Faes, in actie op dinsdag 3 oktober, -52kg F1
  • Amsterdam, Malaga én Parijs was het telkens een derde plaats.
  • Deze prestatie minstens proberen te evenaren.
  • BK -52kg

 

Al wie ons al gesteund heeft door wafeltjes te kopen, DANK U!!

Training van een Europees Kampioen..

Den Dirk op de mat

Pierre en Tim

Lieve 4de dan

Lieve behaald haar 4de dan.

BK veteranen

Pierre en Lieve behalen beide de Belgische titel binnen.

Provinciaal kampioenschap jeugd

FB_IMG_1486210113603Vandaag verzamelden de Vlaamse Brabantse jeugdjudoka’s in Zaventem om de titel in de wacht te slepen. De Boortmeerbeekse delegatie was beperkt, slechts drie deelnemersters. Maar ze zetten een resultaat neer om als kleine club fier op te zijn. Marie en Yara allebei eerste jaars U15 namen de titel mee huiswaarts. Datzelfde deed Kitana nog eens over bij de U18. Proficiat dames.FB_IMG_1486210078000

3 deelnemers en 3 keer goud…Knap gewerkt met dank aan coach Jonatan en Pierre voor de begeleiding. Volgende week in Tielt nog eens het beste geven en proberen een selectie voor het BK af te dwingen.

Eurometropole Masters Lille

Lille is traditie, een tornooi voor veteranen in het Noorden van Frankrijk, weging op vrijdag, zaterdag vechten. Laatste jaar F1 -52. Een poule van 4, eerste kamp tegen een Servische, de twee vorige ontmoetingen telkens gewonnen, ook deze keer aan het langste eind getrokken. De tweede een Spaanse, een snelle en tevens krachtige judoka, de wedstrijd gaat gelijk op, tot Lieve toch eens geloofd in haar tai otoshi en ippon scoort. De laatste, een Duitse had ook alles gewonnen met ippon, dit wordt de strijd om de eerste plaats. Lieve komt terecht een shido voor passiviteit achter, de andere was net dat tikkeltje beter. De laatste 45 seconden, was het de wanhoop, maar kan ze op grond doorwerken naar een armklem. De tegenstander klopt af, ippon winst. Na vijf jaar eindelijk een eerste plaats in Lille.

Meeuwen-Gruitrode

Het eerste tornooi van het jaar.

Lieve vecht staand -52 in een poule van 3, door het slechte weer waren er wat tegenstanders niet komen opdagen. Ze wint één match met een shido verschil en haar tweede door een forfait van de tegenstander. Het eerste goud van het nieuwe jaar is een feit.

‘s avonds staat de ne waza gepland, hier stijgt ze een categorie door gebrek aan tegenstanders, ze wint eentje en verliest eentje. Toch een mooi tweede plaats.

Onze ‘kleine’ meisjes knallen!

Yara en Marie weren zich knap in Tervuren bij de U13 interprovinciale ontmoeting. Ze winnen al hun matchen. Mooi gedaan, de opvolging is verzekerd!

Kampioenschappen 2016

Slechts 2 durvers dit jaar.

Jonatan vecht na vele overwegingen mee in de -90. Een sterke categorie in Brabant met enkele gekende namen die podiumbeesten zijn. Hij knokt zich knap naar de halve finale maar moet hier na een slopende kamp zijn meerdere herkennen. Voor de derde podiumplek haalt hij alles uit de kast en grijpt het brons. Op het Vlaams te Tielt verliest hij zijn eerste match en heeft geen herkansingen in deze toch wel zware reeks.

Lieve vecht in Zaventem mee bij de -48, wel slechts met 2 dames maken ze onderling uit wie provinciaal kampioen wordt, na een slechte start en waza ari achter kan ze uiteindelijk het op grond afmaken met houdgreep. In Tielt werd de eerste snel verloren, maar kon ze via winst voor brons met slechts een shido verschil toch een ticket voor het BK bemachtigen. Het Belgisch te herstal begint tegen een jong supertalent, uiteindelijk wordt na een dikke 3minuten verloren, voor het brons heruitgave van pk, nu is Lieve alert en scoort na een minuut om het op grond af te maken.

Ook in 2016 scoort ze een derde plaats op het BK

Open van brabant

‘s morgens neemt Kitana deel, zij kan niet doorstoten tot het podium.

Jonatan kan zich net nietoop het podium vechten en wordt 5des, Lieve legt beslag op een derde plaats.

http://www.robtv.be/nieuws/vlaams-brabant/open-van-brabant-judo

 

Start trainingen

Beste judoka’s

Het nieuwe judoseizoen start op

Archief
Categorieën
Meta